Fina Ernst

MYSIGA ERNST DRÖMMER OM LIVET PÅ LANDET!


eRNST1
 eRNST2
 eRNST3

Den här sympatiske kattkillen heter Ernst och under alla sina 7 år har han levt ute i ett ganska stökigt bostadsområde mitt i Malmö nära hårt trafikerade gator. Familjen som matar och sköter om Ernst utomhus är nu på gång att flytta och dessutom har kattgrabben blivit så tillgänglig, gosig och kontaktsökande till de människor som matar och sköter om honom och faktiskt även till totala främlingar, att det helt enkelt blivit för farligt för honom att leva kvar ute. Därför söker FvK Öresund ett lugnt och tryggt permanent hem med "lantligt stuk" till denne trevlige lille katt.

Ernst drömmer om att få flytta in i ett lugnt hem hos tålmodiga och förstående kattvänner med viss kattvana och när han väl blivit riktigt inbodd och hemtam måste det förstås finnas mycket bra möjlighet för honom att gå ut.

Ett annat alternativ för Ernst kan vara att få flytta till ett både fritt och tryggt hem på en mindre gård, i ett lugnt stall eller i ett lantligt beläget hus.

Den första tiden i sitt nya hem, minst 8 veckor (men detta är också individuellt och beroende av årstid m.m.), måste Ernst vistas inne i ett rymningssäkert utrymme, detta för att han ska hinna bo in sig, lära sig de nya rutinerna och börja känna igen sina nya människor. Så här alldeles i början kan t.ex. en noggrant innätad hästbox full med halm, halmbalar och andra härliga gömställen eller en sadelkammare med trygga och bekväma vilo-/gömställen fungera mycket bra. Efter denna "introduktionsperiod" får Ernst återgå till sitt fria liv och komma och gå som han vill, dock ska han alltid ha möjlighet att gå in i ett stall, en lada eller liknande för att äta, söka skydd och vila sig.

Den varmhjärtade kattvän som väljer att öppna sin dörr för den här vänlige missen, förbinder sig att ge honom bra mat och sköta om honom så väl som det bara är möjligt och som tack för god service kommer Ernst att hjälpa till att hålla sitt nya hem prydligt och "musfritt".

Ernst är en bruntigrerad huskatthane, ca. 7 år gammal och han förmedlas kastrerad, id-märkt (öron- och chipmärkt), vaccinerad, kontinuerligt avmaskad och ohyrebefriad (rutin), Ernst är en verkligt sund och välmående kattgrabb. En adoptionsavgift (700 kr) tas ut, som delvis täcker veterinärkostnaden för Ernst och som också ger FvK möjlighet att hjälpa nästa behövande katt i den långa raden av sådana.

Medkännande kattvänner som vill hjälpa en stressad stadskatt till ett lugnare liv på landet, där han äntligen får tillträda den efterlängtade tjänsten som "husets katt", är varmt välkomna att ringa FvK Öresund, Bibbi: 0704 476097, så berättar vi gärna mer! (Tacksam för svar endast per tel.)

 

Share